Kerstconcert: Ontsteek een lichtend vuur.

      Reacties uitgeschakeld voor Kerstconcert: Ontsteek een lichtend vuur.

Concerten:

Op 21 december vallen de kortste dag en de langste nacht van het jaar. Het verlangen naar licht in de duisternis, naar verlichting, is van alle tijden en van alle volken. Dit thema staat centraal in het kerstconcert van het Hallehuiskoor. De liederen uit de christelijke traditie benaderen we graag op deze wijze. Het pasgeboren kindje staat symbool voor nieuw licht. Als zelfs uit een maagd een kind geboren kan worden, dan is alles nog mogelijk. Hoe hoopvol is dat! In de krakende sneeuw brandt een klein kaarsje. Laten we op het koudste en donkerste moment samen een feest aanrichten om de terugkeer naar warmte en licht te vieren.

Bekende liederen en minder bekende liederen krijgen een plaats, van middeleeuws latijn met trommels, via ingetogen subtiele arrangementen in het Nederlands, mysterieus Zweeds, vertrouwd Duits en uitbundig Catalaanse, naar Engelse carols. Het geheel gelardeerd met avontuurlijke instrumentale en poëtische uitstapjes en met een sfeervolle aankleding.

Deze voorstelling is uitverkocht. Reeds bestelde kaarten ontvang je vóór het concert, en anders liggen ze voor aanvang bij gastheer en gastvrouw Peter en Astrid klaar op naam om afgehaald te worden.

Informatie over parkeren bij de kerk
Komt u met de auto, dan kunt u parkeren op 2 minuten afstand van de kerk, op de grote parkeerplaats bij de Aldi.