Erkudengo Ama

11000819_1543990752549740_795375160227622541_nHet koor ERKUDENGO AMA is in 1982 in Alsasua opgericht. Het dankt haar naam aan het bestaan van een kapel, gewijd aan de Maagd Maria, op een open plek Erkuden genaamd.
De eerste dirigent was Gabriel Alegria en sinds twintig jaar is Inma Arroyo hun dirigente.

Het koor bestaat uit 40 leden en heeft een uitgebreid repertoire van religieuze en seculiere polyfonie tot Baskische volksmuziek waar, door verschillende nationale en internationale uitwisselingen, een verscheidenheid van muziek aan toegevoegd is. (Onder andere uit verschillende regio’s van Spanje, Argentinië, Engeland, Portugal, Sardinië en Oostenrijk)

De komst van onze huidige dirigente Inma Arroyo heeft het koor naar een hoger muzikaal plan getild en heeft ook zeker het gemeenschapsgevoel verstevigd.

Van haar hebben we geleerd dat je met het beschikken over gevoel voor ritme, melodie en toon zuiverheid alleen de muzikale schoonheid bereikt als die vergezeld gaat met emotie, hartstocht, bezieling en geestelijke vrijheid.

Wij voldoen aan het dichterlijk opdracht “Hij die zingt vertelt de waarheid” en onze waarheid is: “geen afstand en geen scheiding in ruimte en tijd verwijdert ons van hen, die door de passie van de koormuziek met ons verbonden zijn.”